FOTOREPORTAŽA: Srečanje zbiralcev militarij v Šempetru

by Urednik

16. NOVEMBRA 2014 V ŠEMPETRU NOVO MEDNARODNO SREČANJE ZBIRALCEV MILITARIJ

Društvo ljubiteljev soške fronte je v nedeljo 19. oktobra 2014 v Šempetru pri Gorici organiziralo že 33. MEDNARODNO SREČANJE ZBIRALCEV MILITARIJ. Le slab mesec za tem, 16. novembra 2014, pa podobno srečanje z naslovom SREČANJE S PRETEKLOSTJO organizira društvo Soška fronta Nova Gorica.

Srečanje zbiralcev militarij v Šempetru, ki velja za enega največjih in najbolj obiskanih sejmov zbiralcev stare vojaške opreme v Sloveniji, je obiskalo več tisoč ljudi, ki so lahko kupovali stare oz. rabljene predmete od več kot 100 ponudnikov iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Nemčije.

Na sejmu so obiskovalci lahko kupili vojaško opremo, orožje (ter njihove dele) in tudi prevozna sredstva, ki izhajajo iz časa prve in druge svetovne vojne, kakor tudi kasnejših let. Društvo ljubiteljev soške fronte organizira mednarodno srečanje zbiralcev militarij v Šempetru pri Gorici dvakrat letno – v aprilu in oktobru. V spodnjem prispevku si lahko ogledate del ponudbe militarij iz dne 19. oktobra 2014, ki ga je pripravilo Društvo ljubiteljev soške fronte.

17. SREČANJE S PRETEKLOSTJO – mednarodni sejem militarij

Že svojo 17. prireditev pa organizira Društvo Soška fronta Nova Gorica v nedeljo 16. novembra 2014 med 9. in 14. uro, srečanje zbiralcev, ki so ga poimenovali »SREČANJE S PRETEKLOSTJO«. Mednarodni sejem militarij – zbiralcev stare vojaške opreme in drugih starin v Športnem centru HIT v Šempetru pri Gorici.

Na sejmu, ki ga prireja Društvo Soška fronta Nova Gorica, bo potekala prodaja, menjava in razstava vojaških in ostalih starin (uniforme, staro orožje, oprema, odlikovanja, razglednice, numizmatika, filatelija, starine…).

V nedeljo, 16. novembra 2014 se bodo predstavili:

Društvo soška fronta Nova Gorica in sekcija “GSR2”,

Cooperativa Grande Guerra FVG – Sentieri di Pace iz Trsta, AC Isonzo iz Gorice,

Društvo Prijatelji Dolomitov iz Dunaja, Društvo SANG (airsoft) iz Nove Gorice,

Združenje lastnikov starih vojaških vozil iz Gorice, Fundacija poti miru iz Kobarida

in Park vojaške zgodovine Pivka.

Na sejmu bo prisotno tudi založniško podjetje Defensor, ki izdaja revijo Obramba in ostalo vojaško literaturo.

Ob tej priložnosti bo med 9.00 in 15.00 uro odprta tudi stalna razstava »Šempeter in okolica med 1. svetovno vojno« v bunkerju pod pošto na Vrtojbenski cesti 21 A v Šempetru pri Gorici.

Srečanje bo potekalo v dveh paviljonih, sodelovalo bo več kot 130 prodajalcev in razstavljavcev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Srbije, Češke, Poljske…

Pripravil: A. Knific, foto: revija Obramba

Nova rubrika – MALI OGLASI:

Na spletni strani obramba.com smo uvedli novo rubriko MALI OGLASI, kjer naši bralci lahko oglašujejo rabljene predmete, oblačila, opremo, orožje, vozila, letala, plovila s področja militarij.
Stran je še v povojih, vendar že deluje…. poglejte si nekaj iz naše ponudbe in oddajte tudi svoj oglas:http://www.obramba.com/mali-oglasi/

Povezani članki