Francoska lovca rafale sta se med letalskim mitingom dotaknila v zraku

by Urednik

NESREČA FRANCOSKIH LOVCEV K SREČI BREZ RESNEJŠIH POSLEDIC

Dva lovca rafale iz vrst francoskih letalskih sil sta se med demonstracijo letenja v formaciji dotaknila v zraku med nastopom na letalskem mitingu 22. maja 2022 v letalski bazi Cognac – Châteaubernard na vzhodu Francije.

Ob dotiku (trčenju) lovcev rafale iz 30. lovskega polka je z enega od lovcev odpadel del repa in padel ter poškodoval streho hiše na tem območju, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan. Oba pilota sta po nesreči s poškodovanima letaloma lahko pristala, je sporočil poveljnik letalske baze 709 Cognac-Château Bernard, polkovnik Nicolas Lyautey.

Preiskava nesreče je že v teku, a francoske letalske sile in obrambno ministrstvo še nista izdala uradne izjave o nesreči.

Lokalna poročila pravijo, da se je nesreča zgodila ob 12.40, medtem ko sta lovca letela v formaciji v okviru demonstracij nacionalnega letalskega srečanja La Fosa, ki je konec tedna privabilo skoraj 30.000 obiskovalcev.

Francoske letalske sile (Armée de l’Air) imajo v svoji floti 96 lovcev rafale B/C, francoska mornarica pa še dodatnih 42 v različici M.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki