Indija kupuje še 4 fregate razreda krivak III (talwar)

by Urednik

INDIJSKA MORNARICA BO POVEČALA SVOJO FLOTO RUSKIH FREGAT

Indija se je z Rusijo dogovorila za dobavo dodatnih štirih radarsko slabo zaznavnih fregat nadgrajenega razreda krivak III (talwar), za vsako pa bodo odšteli okoli 800 milijonov ameriških dolarjev, poročajo indijski mediji.

Nove fregate nadgrajenega razreda krivak III naj bi Indijska mornarica začela dobivati čez štiri leta. Prvi dve bosta zgrajeni v ladjedelnici Yantar v Kaliningradu v Rusiji, preostali dve pa s prenosom tehnologij v indijski ladjedelnici Goa.

Indijska mornarica že ima v svoji floti šest fregat razreda krivak III (talwar), prve tri so dobili med junijem 2003 in aprilom 2004 ter jih bodo v naslednjih mesecih nadgradili, preostale tri pa med aprilom 2012 in junijem 2013.

Z dodatnimi štirimi ladjami bo imela tako Indija v svoji oborožitvi kar 10 ruskih fregat razreda talwar. Nove fregate bodo opremljene z enakimi motorji in konfiguracijo oborožitve kot zadnje tri fregate iz ladjedelnice Yantar (INS Teg (F45), INS Tarkash (F50) in INS Trikand (F51)), ki imajo na krovu tudi manevrirne rakete brahmos.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

 

Povezani članki