Iranske vojaške ladje obiskale ruske mornarje v Dagestanu

by Urednik

OBISK MORNARJEV ZA IZBOLJŠANJE PRIJATELJSTVA MED IRANOM IN RUSIJO

V pristanišče ruskega mesta Makhachkala ob Kaspijskem morju je na neuradni obisk prispela manjša skupina vojaških ladij Iranske mornarice, so sporočili iz tiskovne službe južnega vojaškega okrožja Ruske vojske.

Iranska mornarica je prišla na obisk v okviru rednih stikov med Iranom in Rusijo za izboljšanje miru ter prijateljstva na morju. V skupini iranskih pomorskih ladij sta tudi fregata Damavand (z oznako 77) razreda moudge, ki je v uporabi od leta 2013, in raketna čoln Derafsh (z oznako P233) razreda sina, ki jo uporabljajo od leta 2008.

Iranske vojaške ladje so že na morju pričakali ruske korvete Grad Sviyazhsk, Uglich in Velikiy Ustyug razreda buyan-M iz Kaspijske flote, ki so jih pospremile v pristanišče Makhachkala.

Iranski mornarji so bili deležni manjše slovesnosti ob prihodu s strani oblasti mesta Makhachkala in ruske avtonomne Republike Dagestan. Program obiska vključuje tudi (turistične) oglede in skupne iransko-ruske vojaške športne dogodke.

To je že tretji obisk ladij Iranskega mornarice v ruskih mornariških baza od leta 2013. V juniju 2013 in oktobra 2015 so iranske mornarji obiskali pristanišče Astrahan. Ta skupina iranskih ladij je v tem času enkrat obiskala tudi Azerbajdžan.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki