Izrael z lovci ponovno napadel konvoj orožja za Hezbolah

by Urednik

IZRAEL DOMNEVNO NAPADEL KONVOJ OROŽJA NA SIRSKO-LIBANONSKI MEJI

Izraelski lovci naj bi v začetku tega tedna napadli konvoj z naprednimi raketami za Hezbolah na libanonsko-sirski meji, so zapisali pri kuvajtskem časopisu Kuwaiti. Članek se sklicuje na neimenovan uradni vir v Jeruzalemu, vendar ni znano, ali so se v času napada cilji nahajali še v Siriji ali že v Libanonu, kjer naj bi napredne rakete prevzel Hezbolah.

Že v torek so libanonski mediji poročali o preletu izraelskih lovcev, verjetno gre za F-16, in brezpilotnih letalnikov nad vasmi na jugu Libanona.
Izraelski premier Benjamin Netanjahu včeraj ni želel odgovarjati na vprašanja novinarja izraelskega radija o domnevnih izraelskih napadih na cilje v Siriji. Tako Izrael ni uradno potrdil napada na konvoj, kar pa ne čudi, saj se je podobno zgodilo že večkrat v zadnjem letu, Izrael pa je z veliko zamudo priznal dejanja ali pa jih sploh ni.

O iraskeih napadih na cilje v Siriji smo že pisali tudi v spodnji novici z naslovom: Izraelski napad Sirije opozorilo Iranu in Hezbolahu.
Izraelske oblasti so že pred časom napovedale, da ne bodo dovolile dostave naprednega orožja šiitskim milicam, kar bodo preprečevali z vojaškimi akcijami.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO SPODAJ: Izraelske letalske sile (IAF)

Povezani članki