Izraelske specialne sile napadle cilje v Gazi

by Urednik

IZRAELSKA VOJSKA NADALJUJE NAPADE NA GAZO

Izraelske specialne sile so v soboto zvečer začele kopensko operacijo na severnem delu Gaze, kjer želijo uničiti številna palestinska raketna izstrelišča, je povedal izraelski general  Moti Almoz na radiu Izrael. Medtem Izraelske letalske sile še naprej bombardirajo položaje Hamasa v Gazi, vrhovno poveljstvo Izraelske vojske (IDF) pa se hkrati pripravlja na kopensko posredovanje.

V nedeljo okoli poldneva so izraelske oblasti v vojsko dodatno vpoklicale okoli 48.000 rezervistov, ki so jih vključili v priprave na morebitno invazijo na tleh.

Po poročanju Almoza je Izraelska vojska od začetka operacije “Protective Edge” uničila že okoli 2000 raketnih in minometnih sistemov v Gazi. Izraelska obveščevalna služba naj bi pridobila podatke, da je imel Hamas v Gazi pred začetkom operacije okoli 6000 raketnih in minometnih sistemov. Od začetka operacije “Protective Edge” so izraelski letala zadela že več kot 1160 ciljev Hamasa in islamskih skrajnežev, je sporočila Izraelska vojska.

Spletna stran  Israel Defense poroča, da so bili v noči s sobote na nedeljo štirje vojaki mornariških komandosov iz skupine Flotilla 13 (Shayetet 13) lažje ranjenih med spopadi s Palestinci v Gazi. Vse štiri vojake so evakuirali na medicinsko zdravljenje v bolnišnico Barzilai v Aškelonu. Flotilla 13 naj bi v več palestinskih mestih napadla izstrelišča hamasovih raket dolgega dosega, ki jih izstreljujejo na ozemlje Izraela.

Izraelski mornariški komandosi Flotilla 13

Izraelska vojska pa je danes, v ponedeljek 14. julija 2014, sporočila, da so z raketami protiletalskega sistema MIM-104 patriot v bližini obmorskega naselja Ashdod sestrelili hamasovo brezpilotno letalo.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos VIDEO: Izraelski mornariški komandosi Flotilla 13 v akciji….

SORODNE NOVICE:

Izrael napadel Gazo – operacija “Protective Edge”

Izraelska vojska je v torek zjutraj sprožila ofenzivno operacijo “Protective Edge” (Zaščita meje) na območju Gaze, v odgovor na raketiranje Palestincev.

Povezani članki