Kitajska naročila kar 292 letal Airbus A320

by Urednik

KITAJSKA V NAKUP NOVIH, VARČNEJŠIH AIRBUSOVIH POTNIŠKIH LETAL

Airbusova ozkotrupna letala nove generacije družine A320neo so naročile štiri kitajske letalske družbe. Airbus je tako pred dnevi potrdil podpis naročil z Air China, China Eastern, China Southern in Shenzhen Airlines za skupno 292 letal družine A320neo, kar dokazuje pozitiven zagon okrevanja in uspešne obete za kitajski letalski trg.

»Ta nova naročila dokazujejo močno zaupanje naših strank v Airbus. To je obenem tudi potrditev naših letalskih strank na Kitajskem glede zmogljivosti, kakovosti, učinkovitosti glede porabe goriva in trajnosti vodilne svetovne družine (ozkotrupnih) letal z enim prehodom,« je izjavil Christian Scherer, glavni komercialni direktor Airbusa in vodja mednarodnega oddelka.

»Pohvalimo lahko odlično delo Georgea Xuja in celotne ekipe Airbus China ter ekip naših strank, ki je privedlo do zaključka  dolgih in obsežnih razprav, ki so potekale v težkih časih pandemije COVID.«

Do konca maja 2022 je flota Airbusovih potniških letal v uporabi pri kitajskih operaterjih štela več kot 2070 letal. Družina A320neo vključuje motorje nove generacije in t-i vertikalne zaključke kril (sharklette), ki skupaj zagotavljajo najmanj 20-odstotni prihranek goriva, zmanjšanje izpustov CO2 ter 50-odstotno zmanjšanje hrupa. Družina A320neo ponuja neprimerljivo udobje v vseh razredih in Airbusove 18-palčne široke sedeže v ekonomskem razredu kot standard. Konec maja 2022 je Airbus za družino potniških letal  A320neo prejel skupaj več kot 8000 naročil od več kot 130 strank. Od začetka uporabe pred šestimi leti je Airbus dobavil več kot 2200 letal družine A320neo, kar je prispevalo k zmanjšanju izpustov CO2 za 15 milijonov ton.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki