Dmitrij Rogozin na treningu srbskih specialcev v Beogradu

by Urednik

SRBIJA SE ZANIMA ZA NAKUP RUSKIH LOVCEV MIG-35

Podpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin je 10. januarja 2016 prispel v Beograd, kjer sodeluje na zasedanju mešanega rusko-srbskega medvladnega komiteja za trgovino, gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje.

Ob tem je Rogozin obiskal Specialno brigado Srbske vojske v Pančevu in Vojaški muzej na beograjskem Kalemegdanu. V Pančevu se je udeležil tudi treninga pripadnikov srbskih specialnih enot, kar je objavil na svoji uradni strani na facebooku, vest pa je prenesla ruska agencija RIA Novosti.

Rogozin je srbskim specialcem (iz vrst Specijalne brigade Vojske Republike Srbije) demonstriral svoje veščine ravnanja z orožjem in zapisal, da je odgovoril srbskim prijateljem, kot je lahko. Prav tako je poudaril, da so med strelskim treningom srbski specialci zadeli vse tarče.

Podpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin je prispel v Beograd , kjer sodeluje na zasedanju rusko-srbskega medvladnega komiteja za trgovino, gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje, ki poteka 11. in 12. januarja 2016. Ob prihodu ga je na beograjskem letališču Nikola Tesla sprejel podpredsednik srbske vlade Ivica Dačić.

Kot poroča beograjski B92, naj bi bil eden od razlogov tudi srbski nakup ruskih lovcev MiG-35. Kot so pred dnevi pisali ruski mediji, pa je dobava teh najnovejših lovcev odložena celo v Rusiji, saj so pred nedavnim enoto ruskega vojnega letalstva oskrbeli z vmesno verzijo teh lovcev – MiG-29SMT, saj naj bi bili novi MiG-35 nared za serijsko proizvodnjo šele v letu 2017.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

VIDEO: Dmitrij Rogozin na strelišču
Podpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin je sicer v zasebnem življenju ljubitelj orožja malega kalibra in tudi odličen strelec. To je dokazal z objavo videoposnetka sredi decembra 2015 na svojih profilih na spletnih omrežjih.

Povezani članki