Francija bo nadgradila glavne bojne tanke leclerc

by Urednik

FRANCOSKA VOJSKA BO TANKE LECLERC UPORABLJALA TUDI PO LETU 2040

Francija načrtuje posodobitev flote 200 glavnih bojnih tankov leclerc v obdobju od leta 2020 do leta 2028, je v enem od intervjujev dejal predstavnik francoske družbe Nexter Systems, ki bo izvajala posodobitev tankov do najnovejšega standarda.

“Cilj je izboljšati in razširiti operativne zmogljivosti francoskega tanka četrte generacije, da bo najsodobnejših tank v primerjavi s konkurenti,” je dejal Stephane Mayer iz Nexterja.

Že pred tem je francoska Agencija za obrambne nabave (DGA) sporočila, da je z družbo Nexter Systems podpisala pogodbo za modernizacijo glavnih bojnih tankov leclerc.

Posodobitev celotne flote glavnih bojnih tankov leclerc je ena od treh nalog francoskega obrambnega ministrstva v okviru programa SCORPION, katerega cilj je posodobitev kontaktnih sil Francoske vojske. V pogodbi je predvidena modernizacija 200 tankov leclerc in 18 izvlečnih oklepnih vozil DCL (na podvozju tanka leclerc) v vrednosti približno 330 milijonov evrov. Cilj modernizacije tankov leclerc je njihova uporaba vsaj do leta 2040.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

 

 

Povezani članki