Francozi dvomijo, da so Rusi zajeli samohodne havbice CAESAR

by Urednik

RUSI POROČALI O ZASEGU DVEH FRANCOSKIH HAVBIC V UKRAJINI

Francosko obrambno ministrstvo se je odzvalo na informacijo o padcu dveh 155-mm samovoznih havbic caesar, dostavljenih Ukrajini, v roke ruske vojske. Kot so navedli v generalštabu francoske vojske, informacije o tem “ne ustrezajo resničnosti”.

Francoska vojska je sporočila, da zavračajo informacije o zajetju samohodnih havbic caesar 155 mms strani ruske vojske, čeprav za to niso predložili nobenega dokaza. Po besedah ​​tiskovnega predstavnika francoskega generalštaba je poročilo Uralvagonzavoda, da so havbice v tovarni, “malo verjetno”.

Pred tem je francoski politik Régis Castelnau na svojem kanalu TG zapisal, da sta dve 155-milimetrski samovozni havbici caesar, dostavljeni v Ukrajino, prišli v roke ruske vojske in da sta bili že poslani na Uralvagonzavod na študij. Naslednji dan se je v tej objavi pojavil zapis v imenu ruskega koncerna UVZ, v katerem se je Macronu »zahvalila« za havbice, dobavljene Kijevu.

Po odprtih podatkih je Francija Ukrajini dostavila 18 samovoznih havbic caesar, pred tem pa je Zahod priznal, da ne vedo ničesar o usodi orožja, dobavljenega Ukrajini. Po prehodu meje se nadzor nad napotenim orožjem izgubi, zato obstaja možnost, da so havbice vseeno padle v roke ruske vojske.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki