Indijski obrambni svet odobril nakup raketnih sistemov S-400

by Urednik

RUSKI RAKETNI SISTEMI S-400 ZELO ZAŽELJENI NA VZHODU

Indijski svet za obrambne nakupe je odobril nakup petih naprednih raketnih sistemov zračne obrambe S-400 triumf (NATO: SA-21 growler) dolgega dosega iz Rusije, je sporočil indijski obrambni minister Manohar Parrikar v četrtek, 12. maja 2016. Indijska vojska na bi ruske raketne sisteme dobila med leti 2017 in 2022, je še dodal Parrikar.

Indijski obrambni minister Parrikar je pohvalil delovanje in značilnosti zračnoobrambnega raketnega sistema S-400. Po njegovem mnenju velja ruski raketni sistem S-400 triumf za najbolj vrhunski zračni obrambni sistem na svetu.

Namestnik direktorja službe za vojaške in tehnično sodelovanje Ruske federacije Vladimir Drozhzhov je že pred dnevi povedal, da je Rusija pripravila osnutek sporazuma o dobavi sistemov S-400 in ga posredovala v Indijo za podpis.

Vir blizu indijskega obrambnega ministrstva je za TASS povedal, da bi Indija lahko že do konca leta 2016 podpisala pogodbo za nakup petih polkov (v vsakem po dva bataljona) raketnih sistemov S-400 skupaj s 6.000 izstrelki v vrednosti okoli 6 milijard dolarjev.

Kitajska se je kot prva tuja država v letu 2014 dogovorila z Rusijo za nakup ruskih raketnih sistemov S-400. Posel naj bi bil ovrednoten na več kot 3 milijarde dolarjev.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki