Japonska je razvila oklepno platformo za pehotna bojna vozila

by Urednik

MODERNIZACIJA FLOTE OKLEPNIKOV JAPONSKE PEHOTE

Japonska obrambna industrija je razvila novo gosenično pehotno bojno vozilo (IFV – Infantry Fighting Vehicle), kar razkrivajo fotografije objavljene 19. januarja 2020 na Twitter profilu Ninja998998.

Že pred tem je japonska družba Mitsubishi Heavy Industries med obrambno razstavo na Japonskem razkrila obsežen del svojega novega projekta platforme za gosenična gonjena vozila. Ideja nove zasnove goseničnega oklepnika je ponuditi skupno platformo za razvoj nove družine bojnih vozil z istimi glavnimi komponentami, kot so vzmetenje, motor, menjalnik, gosenice,….

Nova Mitsubishijeva gosenična platforma za oklepna vozila meri v dolžino 7 m, v širino 3,2 m in v višino 2,4 m. Teža oklepnika bo okoli 24 ton in bo omogočala največjo hitrostjo 70 km/h.

Trenutno je standardni pehotno bojno vozilo v Japonski samoobrambni vojski oklepnik type 89, ki ga je oblikovalo in izdelovalo podjetje Mitsubishi Heavy Industries. V uporabo, v oborožitvi imajo 68 vozil (od sprva načrtovanih in naročenih 120), so ga uvedli leta 1989.

Pripravil: A. Knific, foto: Twitter

 

Povezani članki