Mednarodni prvenec tanka T-14 armata bo v Abu Dabiju

by Urednik

“URADNI” ZAČETEK PRODAJE RUSKEGA TANKA T-14 ARMATA

Ruski glavni bojni tank T-14 armata bodo prvič predstavili v tujini na mednarodni razstavi orožja IDEX 2021 v Abu Dabiju, ki bo potekala med  21. in 25. februarjem, je sporočila tiskovna služba  Uralvagonzavoda.

Na razstavi orožja IDEX 2021 v Abu Dabiju se bo zgodil mednarodni prvenec tanka T-14, ki je edini na svetu, ki pripada tretji povojni generaciji. Tank ima visoko stopnjo zaščite, vključno z visoko natančnim orožjem, prisotnost posebne opreme pa omogoča vgradnjo sistema samodejnega krmiljenja, so zapisali v izjavi.

Te informacije je že potrdil Rosoboronexport, ki bo predstavljal ruske obrambne izdelke v Združenih arabskih emiratih (ZAE). “V Abu Dabiju bomo prvič organizirali javno predstavitev tanka T-14 armata, kot tudi novi ruskih orožij manjših kalibrov: jurišne puške KORD, pištolo lebedev in najnovejšo jurišno puško Kalašnikov AK-19,” je dejal Alexander Mikheev, vodja Rosoboronexporta. Ob tem bodo na razstavi orožja IDEX 2021 predstavili tudi oklepnike in bojna vozila pehote na platformi boomerang, zračnoobrambne sisteme antej-4000 (izvozna verzija zračnoobrambnega raketnega sistema S-300V4, opremljenega  z radarjem z aktivno elektronsko radarsko rešetko), viking (buk-M3 v verziji za Kitajsko) in tor-E2.

Najsodobnejši ruski tank T-14 armata je sicer že avgusta 2020 prejel potrebne dokumente in dovoljenja za izvoz, Rusija pa že sprejema predhodne rezervacije (naročila) za tank.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki