Proizvajalcu uniform za Nemško vojsko grozi stečaj

by Urednik

NEMŠKA VOJSKA IŠČE REŠITEV ZA PROIZVAJALCA UNIFORM ZA NEMŠKE VOJAKE

Nemški dobavitelj uniform, streliva in vojaške opreme za Nemško vojsko, javno-zasebno podjetje LHBw (LH Bundeswehr Bekleidungsgesellschaft mbH) se je znašlo tik pred stečajem, potem ko so imeli kar 12,8 milijonov evrov izgube ob koncu leta 2014. Zaradi finančnega primanjkljaja niso sposobni kupiti surovin za izdelavo uniform, ki jih izdelujejo za Nemško vojsko, je poročal nemški časopis Bild am Sonntag.

V januarju 2015 so že zaprosili državo oz. Nemško vojsko (Bundeswehr), ki je 25,1% lastnik koncerna, za 104 milijone evrov pomoči, vendar so njihovo prošnjo zavrnili. Namesto tega vojska razmišlja o nakupu celotnega deleža podjetja oz. v  povezavi z drugimi vlagatelji.

Zaradi dolgov do dobaviteljev bi lahko podjetje LHBw objavilo stečaj, kar pa želijo v Nemški vojski preprečiti in poskrbeti za nadaljnjo nemoteno dobavo uniform za svoje vojake.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

SORODNE NOVICE:

Tuje specialne sile zaupajo slovenskim oblačilom

V februarski številki revije Obramba, predstavljamo slovensko podjetje UF PRO, ki razvija oblačilne sisteme, namenjene za taktično uporabo na prostem.

LandCamo – maskirni vzorci, ki vznemirjajo tujino

Slovensko podjetje LandCamo se ukvarja z razvojem maskirnih vzorcev, za katere se zanimajo tudi v tujini. Idejni oče in snovalec novih maskirnih vzorcev je Brane T. Červek.

Povezani članki