Putin želi pospešiti dobave orožja vojakom na fronti

by Urednik

RUSKI PREDSEDNIK OBRAMBNI INDUSTRIJI POSTAVIL NALOGO, DA ČIM PREJ ZAGOTOVI OSKRBO VOJAKOV Z OROŽJEM

Vodja ruske države je poudaril, da se rusko orožje še naprej izboljšuje. Ruski inženirji izvajajo prilagoditve na podlagi informacij, zbranih neposredno na bojišču.

Po besedah ​​Vladimirja Putina obrambno-industrijski kompleks Ruske federacije neprecenljivo prispeva k zagotavljanju varnosti Rusije. Hkrati je rusko orožje zelo priljubljeno tudi med svetovnimi uvozniki. Tako je samo v tekočem letu ruska obrambna industrija izvozila izdelke v vrednosti približno 6 milijard dolarjev.

Med drugim je predsednik opozoril na visoko učinkovitost uporabe ruskega orožja v okviru NMD v Ukrajini in dodal, da rusko orožje ni slabše od zahodnih modelov.

Ob tem je predsednik poudaril, da Nato trenutno večino svojih zalog orožja pošilja v Ukrajino. Posledično ima Rusija možnost temeljito preučiti tuje vzorce, ki so jih zaplenili Ukrajincem kot trofeje.

Vladimir Putin pa je ruski obrambni industriji postavil nalogo, da v najkrajšem možnem času dostavi orožje vojakom. Obenem je ruski predsednik opozoril, da je obrambno industrijski kompleks Ruske federacije ravno tisto področje, kjer je treba v celoti izvajati programe nadomestitve uvoza.

Purtin namerava kljub sankcijam Zahoda povečati sredstva za vojsko – v prihodnjih dveh letih naj bi Rusija izdatke za obrambo povečala za 40 %, izdatke za nacionalno varnost in kazenski pregon pa za 43 %, poroča Bloomberg.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki