Rusija testira skupno delovanje tankov in brezpilotnih letal

by Urednik

RUSKA VOJSKA PREIZKUŠA DELOVANJE TANKOV T-80BV V SPREGI Z BREZPILOTNIMI IZVIDNIKI ORLAN-10

Ruska tankovska enota v regiji Amur je z novimi posodobljenimi tanki T-80BV sodelovala pri prvi taktični vaji v spregi z brezpilotnimi letali orlan-10 v vseh glavnih fazah manevrov, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

»Tankovske in motorizirane oklepne enote so bile skupaj z inženirsko skupino alarmirane ter so krenile na motorizirani pohod na določena območja. V naslednjih nekaj dneh je ”šok skupina” poskušala preusmeriti številčne nasprotnikove sile v vnaprej pripravljen “ognjeni žep”. To namero so ji omogočili natančni in hitri izvidniški podatki, prejeti v realnem času,« navaja sporočilo ruskega obrambnega ministrstva.

Tankisti z glavnimi bojnimi tanki T-80BV so skupaj s pridodanimi silami zadnji dan vaje korak za korakom premagali sovražnika. Predhodna enota je ujela enote pogojnega nasprotnika, potem pa jih je uničila. Poveljnik je prejel rezultate streljanja od letalske izvidniške čete (z brezpilotnimi letali orlan-10) in jih zatem uporabil za korekturo ognja. Nekatere nasprotne enote so ustavile minska polja, ki so bila vnaprej postavljena.

Nadzorniki vaje so v sodelovanju z udarno silo tankistov zelo dobro ocenili delovanje brezpilotnih letalnikov orlan-10. »Nove taktike bomo analizirali in še izboljšali v prihodnosti,« navaja poročilo ruskega obrambnega ministrstva.

V vajo je bilo vključenih približno 40 tankov in bojnih vozil ter več kot 300 vojakov.

Pripravil: B. Knific, foto: Wikipedia

Povezani članki