Ruske enote v Transbajkalskem vojaškem okrožju v pripravljenosti

by Urednik

RUSKA VOJSKA V VISOKI PRIPRAVLJENOSTI

Rusko ministrstvo za obrambo je potrdilo informacije o tem, da rusko vojaško poveljstvo nenadoma postavlja enote v polno vojaško pripravljenost, vendar dodaja, da le v Transbajkalskem vojaškem okrožju (nad Mongolijo).

Številne sklopi združenih vojaških sestav vzhodnega vojaškega okrožja (VVO),  nameščenih na območju Zabavske regije, so bile alarmirane v okviru druge faze nadzornega preverjanja za zimsko obdobje usposabljanja, sporoča rusko obrambno ministrstvo.

Dejavnosti vključujejo pripadnike zračne obrambe, artilerije, raketnih sil in komunikacij.

Združene sestave vključujejo operativno-taktične raketne sisteme iskander, samovozne havbice MSTA, večcevne raketometne sisteme uragan in protiletalske raketne sisteme buk.

Kot smo poročali že pred tem, so bile dejavnosti ruskih vojakov zaznane tudi v zahodnem delu Rusije, blizu meja z Ukrajino (kjer naj bi bilo razporejenih 70.000 pripadnikov Ruske vojske) in Republiko Belorusijo, pa tudi v Transbajkalskem vojaškem okrožju in na Daljnem vzhodu. Aktivni premiki velikega števila vojaških vozil in tankerjev so potekali tudi od 8. do 9. aprila 2018, v slednjih je bilo mogoče opaziti premike enot z raketnim sistem iskander  in letalskih enot za zračno podporo.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki