V Litvi v prometni nesreči ranjenih 13 ameriških vojakov

by Urednik

NESREČA MED MEDNARODNO VOJAŠKO VAJO SABRE STRIKE 18

V času mednarodne vojaške vaje Sabre Strike 18, ki poteka v Litvi, Latviji, Estoniji in na Poljskem med 3. in 15. junijem 2018, se je v prometni nesreči poškodovalo 13 ameriških vojakov, ki so se vozili v konvoju štirih oklepnikov stryker 8×8.

Nesreča se je zgodila na cesti, ki povezuje mesti Kaunas – Prenay. Po neuradnih informacijah je prišlo do verižnega trčenja oklepnikov po tem, ko je zaradi ovire na cestišču (verjetno žival, op.a.) prvo vozilo v koloni naglo zavrlo. Kot je mogoče videti iz fotografij je nato prvi oklepnik stryker zapeljal s ceste v jarek.

V nesreči je bilo poškodovanih 13 ameriških vojakov, od tega so trije odnesli s težjimi poškodbami. Vse poškodovane so nato odpeljali v bolnišnico v Kaunasu.

Mednarodno vojaško vajo Saber Strike organizira Evropsko poveljstvo Ameriške vojske, njen namen pa je izboljšanje vojaškega sodelovanja med ZDA,  Estonijo, Latvijo, Litvo, Poljsko in 19 drugimi zavezniškimi ter partnerskimi državami (Kanada, Hrvaška, Češka, Danska, Finska, Francija, Nemčija, Italija, Makedonija, Nizozemska, Norveška, Romunija, Španija in Velika Britanija).

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki