V Nemčiji poteka tekmovanje Evropski tankovski izziv

by Urednik

ŽE TRETJE EVROPSKO TEKMOVANJE TANKOVSKIH POSADK

Na vojaškem poligonu Grafenwoehr v Nemčiji se je v nedeljo, 3. junija 2018, začelo petdnevno tankovsko tekmovanje Strong Europe Tank Challenge (Evropski tankovski izziv), ki velja za Natovo različico ruskega tankovskega biatlona.

To je že tretje tekmovanje tankovskih posadk iz Severnoatlantskega zavezništva, potem ko so prvi Strong Europe Tank Challenge organizirali leta 2016, na njem pa je takrat sodelovala tudi Slovenska vojska s tankom M-84.

Evropski tankovski izziv 2018 poteka na vojaškem poligonu Grafenwoehr med 3. in 8. junijem, poleg organizatoric – Ameriške vojske (M1A2 SEP v2 abrams) in Nemške vojske (leopard 2A6) – pa na njem letos nastopajo še lani prvo uvrščena Avstrijska vojska (leopard 2A4), Francoska vojska (AMX leclerc), Poljska vojska (leopard 2A5), Ukrajinska vojska (T-84 oplot) in prvič tudi Švedska vojska (stridsvagn 122 – švedska različica leoparda 2A5) ter Britanska vojska (challenger 2).

Petdnevno tekmovanje sestavlja 13 tekmovalnih dogodkov, vključno s premagovanjem ovir, streljanjem, ofenzivnimi in defenzivnimi operacijami.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

VIDEO: Utrinki iz tekmovanja Evropski tankovski izziv 2017

Povezani članki