VIDEO: “American Sniper” – napovednik vojnega filma

by Urednik

FILM AMERICAN SNIPER – biografija o ostrostrelcu specialne enote SEALs

Vojni film American Sniper (Ameriški ostrostrelec) temelji na življenjski zgodbi ameriškega vojaka Chrisa Kyla, pripadnika mornariške specialne enote SEALs (Tjulni) in enega najsmrtonosnejših ostrostrelcev v ameriški vojski – 160 potrjenih smrti od predvidoma 255 (strelčev dnevnik).

Film American Sniper, akcija /biografija, ZDA 2014, IMDB ocena: – ,

režija: Clint Eastwood, igrajo: Bradley Cooper, Sienna Miller, Jake McDorman,…

“Tjulenj” Chris Kyle je v svoji vojaški karieri (1999 – 2009) opravil štiri rotacije v Iraku, kjer si je za pogum in predano služenje prislužil celo vrsto visokih odlikovanj, uporniki pa naj bi mu nadeli vzdevek “Hudič iz Ramadija”. Po častnem odpustu je ustanovil neprofitno fundacijo za pomoč veteranom in postal inštruktor ostrostrelcev. Bojne izkušnje je delil z javnostjo v avtobiografski knjižni uspešnici American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History, ki ga je ponesla med medijske zvezde.Življenje 38-letnega Kyla se je končalo tragično, saj ga je na strelišču v Teksasu februarja 2013 umoril kolega, veteran ameriških marincev, ki trpi za PTSD (posttravmatska stresna motnja).

Kyla je upodobil igralec Bradley Cooper (Ameriške prevare, Prekrokana noč), režisersko taktirko pa je prevzel prekaljeni filmski veteran Clint Eastwood. Premiera filma je napovedana za konec leta, za pokušino pa prilagamo video napovednik.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: IMDb, Military Photos

VIDEO: Napovednik filma American Sniper (Ameriški ostrostrelec)

Povezani članki