VIDEO: Rezultati turškega natečaja za koncept oklepnika prihodnosti

by Urednik

REZULTATI TURŠKEGA NATEČAJA FNSS MILDESIGN 2015

Turško obrambno podjetje FNSS Savunma Sistemleri A.S. (FNSS Defense Systems Inc.) je 2. februarja 2015 objavilo rezultate natečaja FNSS MILDESIGN 2015 za mednarodno vojaško kopensko vozilo, na katerem so s svojimi predlogi sodelovali številni turški študenti in profesionalni oblikovalci.

Natečaj turškega podjetja FNSS Savunma Sistemleri  je prvič potekal že leta 2011 in sicer v dveh kategorijah – profesionalnih oblikovalcev, takrat sodelovalo je kar 45 strokovnjakov, in študentov, sodelovalo jih je 20. Skupaj so leta 2011 predstavili več kot 65 projektov oklepnega kopenskega pehotnega bojnega vozila prihodnosti.

Na natečaju FNSS MILDESIGN 2015 so izbirali najboljše oblikovalske koncepte modularnih vojaških kopenskih vozil z balistično zaščito, tudi daljinsko vodena. Na natečaju je letos sodelovalo kar 152 projektov, od tega 105 v kategoriji profesionalcev in 47 v kategoriji študentov. Podelili so 14 nagrad, po 7 v vsaki kategoriji. Po naših ocenah so bili prav slednji bolj drzni pri svojih zamislih.

Pripravil: A. Knific, foto: FNSS MILDESIGN

.

VIDEO: Rezultati turškega natečaja za koncept oklepnika prihodnosti

oklep-na-slovenskem

Povezani članki