VIDEO: Srbija ponuja ZAE havbice NORA B-52

by Urednik

TESTIRANJA HAVBICE NORA B-52 NA STRELIŠČU V EMIRATIH

Srbsko obrambno izvozno-uvozno podjetje Yugoimport SDPR ponuja vojski Združenih arabskih emiratov (ZAE) samovozno havbico NORA B-52 155mm, ki jo v teh dneh predstavljajo in testirajo na poligonu severno od Abu Dhabija.

Samovozna havbica NORA B-52 M15  je na strelišču v Združenih arabskih emiratov uspešno prestala testiranja (prikaz delovanja) in uničila tarče na razdalji 16 km. Streljanju s havbico je prisostvoval srbski obrambni minister Aleksandar Vulin v družbi vojaških uradnikov ZAE.

“To je bila priložnost, da predstavim enega najboljših izdelkov in inovacij srbske obrambne industrije, v praksi in v najboljši luči, partnerjem v Združenih arabskih emiratih,” je dejal Vulin po testiranju samovozne havbice NORA B-52 M15 155mm na strelišču.

Vsi parametri so pokazali, da je NORA eden od najbolj izstopajočih izdelkov (glede na natančnost, doseg, mobilnost in hitrosti reakcije) in zato z razlogom pričakujemo, da bomo dosegli s to havbico velik (prodajni) uspeh na svetovnem trgu, tudi v Združenih arabskih emiratih, je dejal Vulin.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

VIDEO: Testiranje havbice NORA v ZAE

 

Povezani članki