VIDEO: Streljanje z novim tankom K2 black panther

by Urednik

NOVI JUŽNOKOREJSKI TANK K2 BLACK PANTHER NA STRELIŠČU

Južnokorejska vojska je konec septembra 2014 javnosti prvič predstavila novi glavni bojni tank K2 black panther (črni panter), ki bo zamenjal stare ameriške tanke M48 patton in dopolnil  serijo tankov K1. Serijska proizvodnja v podjetju Hyundai Rotem se je začela v letu 2013 in prvih 15 tankov K2 pa je Južnokorejska vojska dobila v juniju 2014.

Južna Koreja je naročila 206 novih doma razvitih glavnih bojnih tankov K2 black panther (črni panter), ki naj bi pripadali 4. generaciji tankov. Po nekaterih podatkih naj bi bila cena enega tanka več kot 8,8 milijona USD. Do konca leta 2014 naj bi Južnokorejska vojska prejela 35 tankov K2, ki bodo oboroženi z gladkocevnim topom L55 kalibra 120 mm, ki ga proizvajajo po licenci podjetja Rheinmetall. Dopolnili so ga s sistemom za samodejno polnjenje cevi, podoben kot pri tanku leclerc, ki lahko izstreli 20 granat na minuto.

V spodnjem videoposnetku je prikazana predstavitev novega južnokorejskega tanka K2 black panther skupaj s tankom K1. Črni panter se je predstavil tudi na strelišču, kjer tankovske posadke streljajo na premične in nepremične tarče.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Streljanje novega južnokorejskega tanka K2 black panther

Povezani članki