Vučić: Srbska vojska bo najmočnejša v regiji

by Urednik

VOJSKI SRBIJI PRIMANJKUJE VOJAKOV, A BO KMALU SLEDIL DVIG PLAČ

Na začetku prihodnjega leta bomo imeli najmočnejšo vojsko v regiji, dejal predsednik Aleksander Vučić po obisku prenovljenih prostorov internata vojaške gimnazije v Beogradu.

 “Oseminštirideset let nismo spremenili ničesar spremenili na tem objektu in to je velika napaka države, ki ne obnovi. Danes si lahko ogledate prvo fazo namestitve, ki je na zelo visoki ravni,” je dejal Vučić. Kot je dejal, so doslej v prvi fazi v objekt vložili 32 milijonov dinarjev (319.000 USD), kar napoveduje boljše čase.

“Videl sem nove, mlade in prišel sem povabit mlade v Srbiji, še posebej iz južne Srbije, da pridejo, saj jih v vojski Srbije čaka dobra prihodnost,” je še dodal Vučić. Dodal je tudi, da bodo srbski državljani že kmalu lahko videli, koliko je vojska močnejša in boljša, kot je bila prej.

“Želel bi, da bi obnovili vse naše zmogljivosti in da bi bilo vse videti veliko bolje kot je bilo prej,” je dejal. Predsednik je poudaril, da je danes Srbija vlaga  veliko več v vojsko,  vojaški proračun znaša že več kot milijardo dinarjev. “Nisem slučajno izjavil in lahko boste videli, da bo čez leto dni naša vojska najmočnejša v regiji. Resda pa imamo tudi nekaj težav: potrebujemo več vojakov. Največji problem so zdaj plače, toda tudi te bomo povečali. Najmanj problemov imamo na jugu Srbije,” je še povedal Vučić za tiskovno agenciji Tanjug.

Na koncu izjave za Tanjug pa je Vučić še izpostavil naslednje težave: “Naša oborožitev in tehnika sta zastareli, prav tako moramo spremeniti naš odnos do policistov in vojakov. Brez njih ne bo ne miru in ne stabilnosti. Želimo si vojake in častnike v uniformah, ti prinašajo čast, moralo, resnost in disciplino.” Vojska Srbije je v Batajnici v marcu predstavila nove uniforme in odlikovanja (na fotografiji).

Pripravil: B. Knific, foto: Alo (Marko Đoković)

Povezani članki