Lockheed Martin z indijsko družbo v promocijo lovca F-21

by Urednik

BODO ZDA USPELE INDIJI PRODATI LOVCE F-21 (F-16)?

Pentagonov prvi dobavitelj orožja Lockheed Martin Corp. je na razstavi DefExpo 2020 z indijskimi podjetji podpisal sporazum o raziskavi industrijskih priložnosti v programu F-21.

Podjetje Lockheed Martin je podpisalo memorandum o soglasju z indijsko družbo Navratna Defense PSU Bharat Electronics Limited (BEL), poroča družba. Lockheed Martin krepi in razvija partnerstvo z indijsko industrijo, da bi tako podprl predlog družbe – nabavo lovcev F-21 za Indijske letalske sile.
“Navdušeni smo, da bomo začeli raziskovati priložnosti za prodor na indijski trg z lovcem F-21 (različica F-16 posebej za indijski trg) s podjetjem BEL, ki je eno vodilnih indijskih letalskih in obrambnih podjetij,” je dejal dr. Vivek Lall, podpredsednik oddelka za strategijo in razvoj poslovanja Lockheed Martin Aeronautics.

Direktorica trženja indijskega podjetja BEL Anandi Ramalingam je ob tem  izjavila: “Veseli smo, da sodelujemo z podjetjem Lockheed Martin, ki je največji globalni igralec v vojaškem letalskem sektorju. Nestrpno pričakujemo, da bomo to sodelovanje izkoristili za reševanje potreb domačega in mednarodnega trga v tem sektorju.”

Napredni enomotorni F-21 je idealna rešitev za zadovoljitev potreb po zmogljivostih indijskih letalskih sil in zagotavljanje neprimerljivih industrijskih priložnosti. Program F-21 prinaša napredno večnamensko enomotorno bojno letalo z najbolj optimalnimi stroški življenjskega cikla za indijske letalske sile, z najdaljšo življenjsko dobo v primerjavi s katerim koli konkurenčnim bojnim letalom – kar 12.000 ur naleta. F-21 bo v sodelovanju z lovci (francoskega izvora) rafale in lokalno izdelanimi letali tejas zapolnil kritično operativno vlogo za indijske letalske sile.

Program F-21 ponuja izjemne priložnosti tudi indijskim podjetjem vseh velikosti, vključno z mikro, malimi in srednjevelikimi podjetji (MSME) ter dobavitelji po vsej Indiji, da vzpostavijo nove poslovne odnose z podjetjem Lockheed Martin in drugimi akterji letalske in vojaške industrije v ZDA ter po vsem svetu.

 Pripravil: B. Knific, foto: Lockheed Martin

 

Povezani članki