Najnovejši ruski superkrmarljivi lovci Su-35S že nad Sirijo

by Urednik

RUSIJA BO NAJNOVEJŠE LOVCE SU-35S TESTIRALA V BOJIH PROTI ISLAMSKI DRŽAVI

Tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva general major Igor Konashenkov je sporočil, da so se najzmogljivejša operativna ruska bojnega letala 4.++ generacije – lovci Suhoj Su-35S (NATO: flanker-E) – minuli teden vključili v bojne misije nad Sirijo, so v ponedeljek 1. februarja 2016 dopoldne zapisali ruski mediji.

Ruski finančni dnevnik Kommersant je že pred dnevi poročal, da naj bi najsodobnejše in najzmogljivejše ruske lovce Su-35S pripravljali za delovanje na sirskem nebu. To je prva (testna) bojna uporaba teh letal,  ki so jih v operativno rabo vključili šele novembra 2015. Ruske letalske sile so takrat v uporabo prejele prvih 40 lovcev Su-35S, pred tedni pa so naročili še dodatnih 50 letal tega tipa.

V sporočilu novinarjem je Konashenkov poudaril, da ruska lovska letala vključena v vojaške operacije na Bližnjem vzhodu, med njimi po novem tudi večnamenski lovci Su-35S, “pokrivajo” delovanje ruskih in sirskih bojnih letal ter sodobnih sistemov zračne obrambe, kot je na primer S-400.

Podrobneje smo o lovcu Su-27 in Su-35 pisali v posebni izdaji Revije OBRAMBA – Bojna in vojaška letala.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

 

SORODNE NOVICE:

Ruske letalske sile so naročile 50 novih lovcev Su-35 »flanker-E«

Družba Suhoj bo ruskemu obrambnemu ministrstvu prodala še 50 večnamenskih lovcev Su-35 „flanker-E“, zaključena pa je dobava prve serije od skupaj 48-ih lovcev Su-35 po naročilu iz leta 2009.

Ruski Su-35 nevaren ameriškim lovcem 4. generacije

Ruski lovci Suhoj Su-35 predstavljajo veliko nevarnost za vse zahodne lovce, težave v zračnem spopadu pa bi lahko imela tudi ameriška bojna letala 5. generacije (F-22 in F-35).

Povezani članki