Nemci razvijajo nov maskirni vzorec za svoje vojake

by Urednik

NOV KAMUFLAŽNI VZOREC BODO PRVE DOBILE NEMŠKE SPECIALNE SILE

Nemški vojaki so v zadnji desetletjih prepoznani po svojih značilnih bojnih uniformah in maskirnem vzorcu, za katerega je prevladoval izraz “Flecktarn”. Vendar pa v Nemčiji že razvijajo nov, sodoben in učinkovitejši maskirni vzorec “Multitarn Flecktarn”.

Nov maskirni vzorec za potrebe Nemške vojske (Bundeswehr) razvija vojaški Raziskovalni inštitut za materiale (WIWeB), prve pa ga bodo začele uporabljati nemške specialne enote, kasneje pa tudi druge. Novi kamuflažni vzorec bodo razvili v variantah za različna okolja – tako za tipično srednjeevropsko okolje (gozdnato), bojevanje na Bližnjem vzhodu (puščavsko), gorsko in zimsko okolje.

Nov vzorec in material nemških vojaških uniform bo pustil manjši infrardeč odtis ter bodo izredno težko zaznaven. V inštitutu pa že razvijajo nove rešitve maskirne vzorce nove generacije za opremo vojaka –  zaščitne jopiče, nahrbtnike,…

Pripravil: A. Knific, foto: Augen Geradeaus

 

SORODNE NOVICE:

Proizvajalcu uniform za Nemško vojsko grozi stečaj

Nemški dobavitelj uniform, streliva in vojaške opreme za Nemško vojsko, javno-zasebno podjetje LHBw (LH Bundeswehr Bekleidungsgesellschaft mbH) se je znašlo tik pred stečajem.

Tuje specialne sile zaupajo slovenskim oblačilom

V februarski številki revije Obramba, predstavljamo slovensko podjetje UF PRO, ki razvija oblačilne sisteme, namenjene za taktično uporabo na prostem.

 

LandCamo – maskirni vzorci, ki vznemirjajo tujino

Slovensko podjetje LandCamo se ukvarja z razvojem maskirnih vzorcev, za katere se zanimajo tudi v tujini. Idejni oče in snovalec novih maskirnih vzorcev je Brane T. Červek.

Povezani članki