“Oboroženim silam Ukrajine je uspelo obrniti tok ruske ofenzive”

by Urednik

VODJA UKRAJINSKEGA OBRAMBNEGA MINISTRSTVA O SITUACIJI

Medtem ko urad predsednika Ukrajine išče izhode, da bi ponudil pogajanja, in celo že ponuja razpravo o “nevtralnem statusu” države, ukrajinski minister razglaša “prelomno točko” v spopadu z ruskimi vojaki.

Vodja obrambnega oddelka Ukrajine Oleksiy Reznikov je dejal, da so oborožene sile Ukrajine uspele zdržati prvi dan in “obrniti tok” ruske ofenzive. Po njegovih besedah ​​je sovražnik utrpel “oprijemljive izgube”, treba je še malo zdržati in na pomoč bodo priskočile sile teritorialne obrambe. Po njegovih besedah ​​je na tisoče rezervistov željnih boja, razdeljenih je že 18.000 mitraljezov, in to samo v Kijevu, napovedana je mobilizacija starejših od 60 let.

»(…) sprejel sem odločitev, ki je bila dogovorjena z brigadirjem Jurijem Galuškinom, poveljnikom čet oboroženih sil Ukrajine, da novačim domoljube, starejše od 60 let, ki so psihično in fizično pripravljeni upreti se in premagati sovražnika,« je dejal Reznikov.

Poleg tega se je Reznikov vso noč pogovarjal z obrambnimi ministri zahodnih držav in se dogovoril, da bodo Ukrajini kmalu dostavili novo orožje.  Podrobnosti o času dostave in o tem, kako nameravajo prejeti orožje v Kijevu, ni povedal.

Medtem je svetovalec vodje urada ukrajinskega predsednika Aleksey Arestovich dejal, da ukrajinske oblasti samozavestno obvladujejo razmere v državi in ​​spretno vodijo Ukrajinsko vojsko in druge organe pregona.

Pripravil: B. Knific, foto: Wikipedia

Povezani članki