Savdska Arabija podarila 3 milijarde USD Libanonski vojski

by Urednik

SAVDSKA ARABIJA DALA LIBANONU DENAR ZA NAKUP FRANCOSKEGA OROŽJA

Savdska Arabija je Libanonski vojski obljubila 3 milijarde USD za nakup orožja iz Francije, je včeraj sporočil libanonski predsednik Michel Suleiman in dodal , da je to največja donacija oboroženim silam v državi.

“Kralj bratske Kraljevine Savdove Arabije je radodarno ponudil pomoč v višini 3-eh milijard dolarjev za Libanonsko vojsko, da okrepi svoje zmogljivosti,” je 29. decembra 2013 v televizijskem nagovoru dejal Suleiman, ki je nekdanji poveljnik Libanonske vojske.

Libanon bo uporabil savdska nepovratna sredstva za nakup “novega in bolj modernega orožja” iz Francije, je dejal neodvisni predsednik Suleimani, ki je vse bolj kritičen do gibanja Hezbolah. Francoski predsednik Francois Hollande, ki se trenutno mudi na obisku v Savdski Arabiji, je dejal, da je Francija pripravljena dobaviti orožje Libanonski vojski.

libanonski-vojaki

Savdska poteza je bila objavljena nekaj ur po tem, ko je več tisoč Libanoncev na pogrebih izkazalo žalovanje za nekdanjim finančnim ministrom Mohamadom Chatahom in preostalimi žrtvami petkovega bombnega napada v središču Bejruta. Cilj avtomobila bombe naj bi bil prav Chatah, ki je bil glasen kritik prevlade gibanja Hezbolah v Libanonu. Za napad zaenkrat še ni prevzela odgovornosti nobena skupina.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki