Pentagon se pripravlja na oblikovanje velikih naročil orožja..

by Urednik

… ZA ZAMENJAVO OROŽJA DOSTAVLJENEGA UKRAJINI

Pentagon se pripravlja na oblikovanje velikih naročil orožja, ki bo nadomestilo tisto, ki je dostavljeno Ukrajini, je dejal ​​pomočnik sekretarja ameriške vojske za nabavo, logistiko in tehnologijo Douga Busha. 

Predvidoma februarja in marca bodo te pogodbe s podjetji obrambne industrije podpisane. To izjavo je podal glavni dobavitelj ameriške vojske med brifingom na ministrstvu za obrambo ZDA.

ZDA so v zadnjem letu Ukrajini poslale orožje in vojaško opremo v vrednosti več milijard dolarjev. Zdaj je treba obnoviti izčrpane zaloge ameriške vojske, zato bo Pentagon kmalu oddal množična naročila obrambnim podjetjem.

Ta korak bodo zagotovo sprejeli ameriški obrambni proizvajalci z velikim odobravanjem, saj so že večkrat povedali o počasnosti pogodb o dopolnjevanju. Ameriška obrambna industrija je predvidevala, da bo treba proizvodnjo kmalu povečati, zato so nekatera obrambna podjetja že začela izvajati ustrezne korake, še preden so prejeli naročila.

Vendar so nekatere prijave podjetjem že začele prihajati. Na primer, finančni direktor Lockheed Martina Jay Malave je potrdil, da je njegovo podjetje že prejelo naročila za dopolnitev oborožitvenih sistemov za  ameriško vojsko v višini približno 1,5 milijarde dolarjev. Od začetka posebne operacije v Ukrajini je ameriška vlada Kijevu zagotovila orožje in vojaško opremo v vrednosti približno 27 milijard dolarjev. 

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki