Pipistrel izdelal že 600 letal iz družine Sinus/Virus

by Urednik

Letalo št. 600 iz družine Sinus/Virus je zapustilo proizvodnjo

Ajdovsko podjetje Pipistrel, ki je vodilni svetovni proizvajalec visokotehnoloških ultralahkih letal in jadralnih letal s pomožnim motorjem, je v prejšnjem tednu izdelalo že šeststoto letalo iz družine Sinus/Virus. Skupaj so tako v 25-letni zgodovini podjetja izdelali že več kot 1200 različnih letal in motornih zmajev.

Ajdovsko podjetje Pipistrel je v prejšnjem tednu zaključilo s proizvodnjo letala št. 600 iz družine motornih ultralahkih letal Sinus/Virus. Letalo je zapustilo proizvodno halo, uspešno opravilo testni polet, sedaj pa bo poslano v Avstralijo, kjer ga že nestrpno pričakuje njegov novi lastnik.

80-članski kolektiv podjetja Pipistrel je to priložnost izkoristil za fotografiranje ob jubilejnem letalu. Na sliki je tudi Pipistrelov avstralski zastopnik, g. Michael Coates, ki mu je pripadla čast prodati 600-to letalo (druga vrsta, tretji z leve). G. Coates je Pipistrelov zastopnik že več kot 15 let, leta 2012pa  je bil izbran za najboljšega Pipistrelovega zastopnika leta.
Podjetje Pipistrel je izdelalo (skupaj z motornimi zmaji) že več kot 1200 različnih letal. Od tega se Michael Coates in njegova ekipa promotorjev in podzastopnikov lahko pohvalijo s prodajo več kot stotih. Pipistrelova mreža zastopnikov in promotorjev sega v več kot 40 držav, letala pa letijo že v 67 državah na vseh celinah.

Pipistrel izdelal že 600 letal iz družine virus/sinus

Izdelava šeststotega letala je le eden v verigi dosežkov, ki so in še bodo zaznamovali jubilejno petindvajseto leto Pipistrelovega obstoja in delovanja. Posebni dogodki, letalske prireditve, poskusi dosežkov svetovnih rekordov s Pipistrelovimi letali in podobne zanimivosti se bodo vrstile skozi vse leto.
Pipistrel s ponosom sporoča tudi, da je njihova celotna proizvodnja za leto 2014 že razprodana vnaprej, kar pomeni da bo tudi letalo serijske številke 700 izdelano v letošnjem letu!

Vir: Pipistrel

Povezani članki