Postopek za izmenjavo ujetnikov med Rusijo in Ukrajino

by Urednik

ZAMENJAVA 86 UJETNIKOV PO NOVEM KROGU POGAJANJ MED UKRAJINO IN RUSIJO

V fazi pogajanj med rusko in ukrajinsko stranjo je bilo od vprašanj na pogajanjih, ki so potekala v video formatu, tudi vprašanje izmenjave ujetnikov. Po pogovorih so se pojavile informacije, da sta se državi dogovorili o formatu tovrstne izmenjave.

Po navedbah ukrajinske strani je bila izmenjava ujetnikov izvedena v regiji Zaporožje. Poročajo, da je bila formula za izmenjavo naslednja: 86 proti 86. Po besedah ​​podpredsednice ukrajinske vlade Irine Vereshchuk je bilo med izmenjanimi 15 vojakinj.

Trenutno ni natančnih podatkov o tem, koliko zapornikov imata obe strani v oboroženem spopadu. Pred tem so se pojavile informacije, po katerih je ruska stran pripravljena ukrajinski strani prepustiti več kot 500 ukrajinskih ujetnikov, vključno z vojaškim osebjem različnih enot in s častniki.

V zadnjih dneh se je število ukrajinskih vojakov in vojakov nacionalnega bataljona, ki so jih zajele ruske oborožene sile in NM DNR v Donbasu, vključno z Mariupolom in v smeri Donecka, kjer potekajo najintenzivnejše sovražnosti, po poročanju ruskih virov znatno povečalo. Do danes je po nekaterih poročilih v Donbasu ostala impresivna skupina ukrajinskih oboroženih formacij, ki šteje do 55 tisoč ljudi. Do 4000 jih se še naprej bori v Mariupolu.

Pripravil: B. Knific, foto: twitter Nexta

Povezani članki