Poveljnik libijske nacionalne armade na ruski letalonosilki A. Kuznetsov

by Urednik

RUSKA LETALONOSILKA GOSTILA VOJAŠKEGA POVELJNIKA IZ LIBIJE

Poveljnik Libijske nacionalne armade maršal Khalifa Belqasim Haftar je obiskal rusko letalonosilko Admiral Kuznetsov (063) med plovbo iz Bližnjega vzhoda proti domači bazi v Severomorsku.

Ruska vojska je pred dnevi zaradi krčenja vojaških operacij v Siriji napovedala umik ruske mornariške bojne skupine z letalonosilko Admiral Kuznetsov na čelu iz Sredozemlja, kjer je sodelovala v ruskih vojaških operacijah v Siriji.

Kot poročajo, naj bi se z ruskimi gostitelji, ki so na ladji pripravili zanj video konferenco z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem, pogovarjal o protiterorističnem boju na Bližnjem vzhodu, kot navaja uradno sporočilo Ministrstva za obrambo Ruske federacije. Libijski maršal je 11. januarja 2017  letalonosilko Admiral Kuznetsov obiskal med njeno plovbo (verjetno v bližini libijske obale še v Sredozemlju) v njeno matično pristanišče, ki je hkrati matično pristanišče ruske Severnomorske flote. Pred video konferenco z ruskim obrambnim ministrom Šojgujem, si je poveljnik libijske nacionalne armade maršal Khalifa Haftar na kratko ogledal edino rusko letalonosilko.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki