Prigožinova smrt slaba novica za Ukrajino

by Urednik

KAKŠNE BODO POSLEDICE SMRTI VODJE SKUPINE WAGNER

Smrt Jevgenija Prigožina, kustosa Wagnerjevega PMC, naj bi bila slaba novica za Ukrajino. To mnenje je izrazil namestnik glavnega urednika nemške publikacije Bild Paul Ronzheimer.


Ronzheimer je opozoril, da kljub dejstvu, da je Wagner povzročil smrt na tisoče ukrajinskih vojakov med tako imenovano med bitko za Bahmut, v Kijevu pa je bil kustos vodja Wagnerja Jevgenij Prigožin obtožen storitve vojnih zločinov, da je bil zadnjih mesecih pomemben destabilizacijski dejavnik za rusko vlado.

Tako so po besedah ​​namestnika glavnega urednika nemške publikacije Prigožinova dejanja koristila Ukrajini skladno z načelom “sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj”.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pohitel z izjavo, da Kijev ni bil vpleten v strmoglavljenje poslovnega letala, na katerega seznamu potnikov je bil tudi vodja PMC Wagner.

Trenutno naj bi kot glavno in edino razlago letalske nesreče govorili o Putinovem maščevanju Prigožinu za poskus upora junija letos – pred natanko dvema mesecema.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki