Rusi bodo leteli z brazilskimi letali

by Urednik

RUSKI LETALSKI PREVOZNIK SARATOV AIRLINES NAJEL POTNIŠKI LETALI EMBRAER ERJ

Pri brazilskem Embraers Commercial Aviation so se zelo razveselili odločitve ruskega letalskega prevoznika Saratov Airlines (Saravia) za uporabo njihovih potniških letal. Saratov Airlines je namreč najel dve letali ERJ – 195, ki bosta začeli leteti v novi družbi v prihodnjih tednih.

Sicer pa sta Embraerjevi potniški letali E190 in E195 pridobili vsa potrebna ruska letalska dovoljenja Ruskega meddržavnega letalskega komiteja že v decembru 2012.

Embraer Regional Jet E195 ima 113 sedežev, razporejenih v dveh razredih. Batno letališče bo Saratov, letali pa bosta vzdrževali tako redne linije kot čarterske polete v Dubaj, v Evropo, Azijo in Afriko skupaj s partnersko družbo  Magellan.

Kot pravijo pri Saravii, so se za E195 odločili, ker je kljub relativno »mladosti« to že zelo dobro uveljavljeno letalo, uporabno za najrazličnejše namene. Predvsem pa pravijo, da prevoznikom zagotavlja konkurenčnost na trgu.

Saratov Airlines se je tako pridružil naraščajoči listi uporabnikov Embraerjevih letal v Evropi in Aziji. Skupaj leti zdaj že 66 letal E195 v flotah prevoznikov: Air Astana, Air Lituanica, Air Moldova, Azerbaijan Airlines, Belavia, Bulgaria Air, Estonian Air, LOT Polish, Montenegro Airlines in Ukraine International Airlines

Pripravil: B. Knific, foto: Planespotters

Povezani članki