Rusija naročila kar 152 helikopterjev nujne medicinske pomoči – HEMS

by Urednik

NOVI REŠEVALNI HELIKOPTERJI ZA RUSKO MEDICINSKO SLUŽBO

Rusija se je odločila za nakup kar 152 reševalnih helikopterjev z medicinsko opremo, od tega 104 helikopterje Kazan ansat in 46 Mil Mi-8AMT, ki jih bo uporabljala nova enotna služba za reševanje in medicinske prevoze po vseh ruskih regijah.

Rekordno naročilo 104 reševalnih helikopterjev Kazan ansat in 46 Mil Mi-8AMT je ena od prednostnih nalog nacionalnega projekta “Zdravje”, ovrednotenega kar na okoli 576 milijonov USD in ki bo  vključeval tudi 15-letno obdobje servisiranja.

Posel je bil sklenjen na salonu Hydroavalisalon-2018 med rusko korporacijo proizvajalcev Ruski Helikopterji in Nacionalno službo za medicinsko letalstvo ter Avia Capital Services, ki bo upravljala s helikopterji. Ob tem so Nacionalni službi za medicinsko letalstvo že predali prvi (predhodno naročeni) reševalni helikopter Mi-8AMT, opremljen z vso potrebno medicinsko opremo za oživljanje na krovu, EKG-jem in podobno.

Reševalni helikopterji Mi-8AMT in ansat izpolnjujejo vse mednarodne standarde letalske medicine in imajo vso potrebno opremo za zagotavljanje zdravstvene oskrbe za prevoz pacientov.

Pripravil: A. Knific, foto: Ruski Helikopterji

Povezani članki