Rusija v Ukrajini izgubila že 4 lovske bombnike Su-34

by Urednik

UKRAJINSKA PROTILETALSKA OBRAMBA VSE BOLJ USPEŠNA

Ruske oborožene sile so do sedaj me vojaškim napadom na Ukrajino utrpele velike izgube z 11.000 mrtvimi vojaki in izgubljenimi več kot 1000 kosi oborožitvenih sistemov, vključno s sodobnimi bojnimi letali in helikopterji.

Ukrajinsko obrambno ministrstvo je v nedeljo, 6. 3. 2022, poročalo, da so ruski lovski bombniki Suhoj Su-34 med vojaško invazijo napadli ukrajinsko vojaško infrastrukturo in civilne prebivalce v Harkovu. Ruske letalske sile so v napadih na Ukrajino izgubile že vsaj 4 taktične lovske bombnike Su-34 fullback – 1. marca je bil sestreljen en, 5. marca še dva in 6. marca še eden. Za ta štiri letala obstajajo tudi dokazi o sestrelitvi – fotografije razbitin. Izgube letal Su-34 so morda celo večje, vendar zaenkrat ni potrjenih fotografij ali videoposnetkov o njih. Ruske letalske sile so imele pred začetkom vojne v Ukrajini v svoji floti okoli 130 lovskih bombnikov Su-34.

Ukrajinski generalštab je danes v izjavi sporočil, da je Ukrajinska vojska od začetka ruske agresije uničila 46 ruskih letal in 68 helikopterjev.

Podrobneje smo o taktičnem lovskem bombniku Su-34 pisali v članku: Suhoj Su-34 »fullback« – leteči racak

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki