Ruska letalonosilka Admiral Kuznetsov (063) ponovno na popravilu

by Urednik

RUSKA MORNARICA IMA TEŽAVE Z EDINO LETALONOSILKO

Edina letalonosilka Ruske mornarice, Admiral Kuznetsov (063), je trenutno v suhem doku ladjedelnice v Severomorsku na popravilu, je sporočil tiskovni urad Severne flote Ruske mornarice v četrtek 14. maja 2015. Letalonosilka “Admiral Flota Sovetskogo Soyuza Kuznetsov”, ki je zastavonoša Ruske mornarice, je v zaliv 82. ladjedelnice zaplula dan prej.

Zaenkrat še ni znano koliko časa bodo popravila ruske konvencionalne letalonosilke razreda Admiral Kuznetsov (projekt 11435) trajale. “Delavci bodo najprej pregledi ladjo v suhem doku, po tem pa bo sprejeta odločitev o obsegu popravil,” so dejali v Severni floti in dodali, da bodo popravila izvajali strokovnjaki iz 82. ladjedelnice v Roslyakovu pri Severomorsku v severni ruski regiji Murmansk.

Prejšnja popravilo, ki ga je Rusko obrambno ministrstvo opisalo kot “načrtovan pregled tehnične pripravljenosti” letalonosilke Admiral Kuznetsov (063) je bil zaključen ob koncu septembra 2014. Od takrat je ladja šla na morje za vaje. Na pohodih je bilo “Kuznetsov” poročali. Zadnjo daljšo (šestmesečno) misijo je edina ruska letalonosilka zaključila maja 2014, ko je večinoma plula po Sredozemskem morju (sirska kriza).

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

 

Povezani članki