Ruska vojska trdi, da je uničila dve ukrajinski bojni vozili pehote

by Urednik

UKRAJINSKA OKLEPNIKA DOMNEVNO PREČKALA MEJO

Dve ukrajinski bojni vozili pehote sta bili uničeni po domnevnem prečkanju meje na rusko ozemlje, poročajo državni mediji v ponedeljek, 21. februarja 2022, ki se sklicujejo na tiskovno službo ruskega južnega vojaškega okrožja.

»Enota južnega vojaškega okrožja je skupaj z mejnim odredom ruske FSB preprečila kršitev ruske državne meje s strani diverzantsko-izvidniške skupine z ozemlja Ukrajine,« je poročala tiskovna služba. Ob uničenju dveh oklepnih vozil naj bi bilo ubitih pet ukrajinskih vojakov.

»Med ruskimi oboroženimi silami in mejnimi enotami ruske FSB ni bilo žrtev,« so za Interfax sporočili iz vojaške tiskovne službe. ”Sabotažno in izvidniško skupino” naj bi odkril mejni odred FSB okoli 6.00 po moskovskem času v bližini naselja Mityakinskaya v regiji Rostov. V času tega pisanja ukrajinske oblasti še niso komentirale izjave ruske vojske.

V zadnjih nekaj dneh so de facto oblasti samooklicanih “ljudskih republik” Doneck in Lugansk poročale o obstreljevanju ukrajinske vojske. Ukrajinske oblasti te obtožbe zanikajo. Ljudska republika Doneck in Ljudska republika Lugansk sta 18. februarja 2022 napovedali evakuacijo lokalnih prebivalcev v Rusijo. Po podatkih ruskega ministrstva za izredne razmere je v ponedeljek zjutraj v Rusijo prispelo več kot 60.000 evakuiranih. V sedmih ruskih regijah, ki sprejemajo evakuirane ljudi, so uvedene izredne razmere.

V začetku februarja je ameriško zunanje ministrstvo poročalo, da si namerava Rusija izmisliti pretvezo za nadaljnjo invazijo na Ukrajino, morda z izdelavo videoposnetkov insceniranih napadov, ki bi jih lahko uporabili za utemeljitev vojaškega stopnjevanja. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je obtožbe zavrnil.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

 

 

Povezani članki