Ruski satelitski posnetek sestrelitve letala MH17 označili za lažnega

by Urednik

DOGAJANJE OKOLI VRHA SKUPINE G20

Ruska državna televizija je le dan pred vrhom skupine G20 v javnost lansirala satelitski posnetek sestrelitve malezijskega letala Boeing 777 s strani ukrajinskega vojaškega letala. S to potezo so Rusi poskušali vsaj nekoliko omiliti “napade” svetovnih voditeljev na ruskega predsednika Putina v zvezi s krizo v Ukrajini.

V Brisbanu v Avstraliji je 15. in 18. novembra 2014 potekal vrh skupine držav G20, kjer so voditelji sklenili dogovor o reformnih ukrepih, ki naj bi skupini do leta 2018 zagotovili 2,1 odstotka gospodarske rasti. Poleg gospodarstva pa je bila veliko odmevnejša tema poslabšani odnosi Zahoda z Rusijo zaradi ruske priključitve Krima, domnevnega sodelovanja Ruske vojske v spopadih v vzhodni Ukrajini in tudi sestrelitvi malezijskega letala Boeing 777 (let MH17) nad Ukrajino 17. julija 2014.

Ameriški predsednik Obama je v nagovoru dejal, da je ruska agresija proti Ukrajini “grožnja za ves svet” in posvaril Rusijo, da ji grozi dodatna izolacija v mednarodni skupnosti, če ne bo spremenila politike do Ukrajine ter jo okrivil za namerno priključitev Krima in destabilizacijo vzhodne Ukrajine.

Avstralski premier Tony Abbott je že pred začetkom vrha G20 napovedal osebni sestanek z ruskim predsednikom Putinom glede ukrajinske krize in predvsem sestrelitve potniškega letala  Malaysia Airlines, v katerem je bilo tudi 38 avstralskih državljanov. Dognanja kdo je kriv za sestrelitev letala Boeing 777 in kar 289 smrtnih žrtev, ki so leteli iz Amsterdama na Nizozemskem v Kuala Lumpur v Maleziji, še vedno niso znana.

Domneven posnetek sestrelitve malezijskega letala Boeing 777 (let MH17)

Ruska državna televizija je v luči vrha G20 v petek 14. novembra 2014 pokazala satelitski posnetek, ki naj bi prikazoval sestrelitev malezijskega letala, za katerega pa mnogi tuji strokovnjaki pravijo, da je ponaredek. Rusi in še nekaj vojaških analitikov namreč trdi, da so potniško letalo nad regijo Doneck v vzhodni Ukrajini sestrelila ukrajinska vojaška letala, medtem ko se Ukrajinci in zahodne države nagibajo k temu, da so letalo sestrelili s protiletalskim sistemom buk-M1.

Glede na satelitske fotografije je malezijsko letalo B777 z izstrelkom zrak-zrak sestrelil ukrajinski večnamenski lovec Suhoj Su-27. To se vsekakor ne sklada s prvotnim poročanjem ruskih oblasti, da sta za sestrelitev potniškega letala Malaysia Airlines “zaslužni” ukrajinski jurišni letali Suhoj Su-25 in njuni 30 mm topovi. Ukrajinske letalske sile imajo operativnih še okoli 18 bojnih letal Su-27 od skupno 55 dobavljenih in 18 jurišnikov Su-25 od skupaj 46 dobavljenih.

Pripravil: A. Knific, foto: Mirror

 Ostanki sestreljenega malezijskega letala Boeing 777 (let MH17)

SORODNE NOVICE:

Nizozemski preiskovalci sestrelitve MH17 za pomoč prosili Rusijo

Preiskovalci so začeli dopuščati možnost, da je potniško letalo Boeing 777 letalske družbe Malaysia Airlines v vzhodni Ukrajini sestrelilo ukrajinsko vojaško letalo.

“Ukrajina, Malezija in Nizozemska skrivajo ​​resnico o sestrelitvi MH17″

Na predhodno poročilo o vzrokih za nesrečo potniškega letal Boeing 777 Malaysia Airlines, ki so ga sestrelili nad vzhodno Ukrajino 17. julija 2014, se je odzval tudi bivši analitik ameriške obveščevalne agencije CIA.

VIDEO: Posnetek strmoglavljenja malezijskega letala Boeing 777 (MH17)

Le dan po sestrelitvi in strmoglavljenju malezijskega potniškega letala Boeing 777 (let MH17) se je pojavil videoposnetek, na katerem je posneto letalo nekaj sekund pred trkom ter med trkom na tla.

Je malezijskega Boeinga 777 sestrelil top kalibra 30 mm iz jurišnika Su-25?

Malezijski potniški Boeing 777 je bil lahko sestreljen ali z izstrelkom raketnega sistema buk-M1 ali pa tudi z raketo zrak-zrak in pa topom 30 mm iz ukrajinskega jurišnika Su-25, ki naj bi potniško letalo spremljal v »senci«.

Povezani članki