Sirska opozicija: “Dobava ruskih lovcev MiG-29 za ohranjanje stabilnosti v regiji”

by Urednik

RUSI OHRANJAJO MOŽNOST PRELOŽITVE DOBAVE LOVCEV MIG-29 SIRIJI

Dobava ruskih lovcev MiG-29 Siriji služi za ohranjanje ravnovesje in miru v regiji, je izjavil eden izmed vodij sirske Ljudske fronte za spremembe in osvoboditev, opozicijske skupine sirskih strank, za RIA Novosti.

“Sovjetska zveza je vedno dobavljala orožje Siriji. Tako se je ohranilo ravnotežje v regiji in nam pomagalo ohraniti mir, tako da mislim, da je ta pogodba del tega zgodovinske strategije,” je pojasnil Qadri Jamil, eden od opozicijskih voditeljev Ljudske fronte. Ob tem je dejal, da če bo kdo poskušal razveljaviti pogodbo pod pretvezo sedanjega konflikta v državi, bo to nejasno, nelogično in neprepričljivo, saj nakup ni povezan z dogodki znotraj Sirije.

Prejšnji teden je Sergej Korotkov, predsednik uprave proizvajalca letal Mikojan-Gurevič, dejal, sa družba načrtuje dobavo 12-ih lovcev MiG-29M/M2 za Sirske letalske sile v letih 2016-2017 v okviru pogodbe, sklenjene v letu 2007. Ob tem je dodal, da lahko zaradi dolgotrajnih spopadov v Siriji državi lahko pride do težav z dobavo.

Državljanska vojna v Siriji je izbruhnila leta 2011, po nemirih v več državah na Bližnjem vzhodu, ki so jih poimenovali arabska pomlad. V vojni je od takrat življenje izgubilo že okoli 130.000 ljudi.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki