Skupna vaja srbskih in ruskih pilotov BARS 2015

by Urednik

SRBSKI IN RUSKI PILOTI LOVCEV MIG-29 NAPADALI V MEŠANIH PARIH

Srbski piloti so se udeležili skupne vaje z ruskimi kolegi BARS 2015 (БАРС 2015), ki je potekala od 2. do 8. oktobra 2015 na letališču Privolzski in na vadišču Ashuluk v bližini ruskega Astrahana.

V vaji je bilo vključenih sedem lovskih letal MiG-29 in štirje helikopterji Mi-8 ter piloti Ruskega vojnega letalstva in zračne obrambe  ter piloti Srbskega vojaškega letalstva. Kot poroča Ministrstvo za obrambo Srbije, gre za prvo skupno vajo mešanih posadk vojaških pilotov Rusije in Srbije. Skupino 16-ih pripadnikov Srbskih letalskih sil je vodil polkovnik Saša Mijajlović, poveljnik šolskega oddelka srbskega vojaškega letalstva in protiletalske obrambe.

Piloti lovcev MiG-29 so izvajali zapletene elemente usposabljanja za letenje, od katerih je bilo najpomembnejša simulacija zračnega spopada v lovskih parih, napad na leteče cilje in uničevanje kopenskih ciljev s 30 mm topom in izstrelki zrak-zrak S-8.

Piloti helikopterjev Mi-8 letal so izvedli simulacije nalog iskanja in reševanja, ob tem pa tudi uničevanje ciljev na kopnem z izstrelki kalibra 57 mm.

Pripravil: A. Knific, foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Povezani članki