So Sirci sestrelili izraelsko letalo?

by Urednik

“SIRSKA VOJSKA ODBILA IZRAELSKI NAPAD”

Sirska vojska je v nedeljo (8.7.2018) odbila raketni in letalski napad Izraelske vojske na vojaško bazo T4 (Tijas) v provinci Homsu, ob tem pa naj bi z izstrelki zadeli eno izraelsko bojno letalo, poroča sirska državna tiskovna agencija SANA.

Sirska nacionalna tiskovna agencija je sporočila, da je dobila poročilo o napadu na bazo Tijas. Navajajo, da je Sirska vojska s sistemi zračne obrambe ”odbila agresijo Izraela in sestrelila nekaj raket ter eno od napadalnih letal, ostale pa prisilila, da so zračni prostor nad območjem baze zapustila”.

Izraelska stran po drugi strani poročila o izraelskem napadu na bazo ni komentirala. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Izraelske vojske, ne komentirajo poročil tujih tiskovnih agencij.

Ozadje napada tiči v vznemirjenosti Izraela zaradi naraščajoče moči sovražnega Irana tekom sedemletne vojne na ozemlju sosednje Sirije. Izraelske zračne sile so v zadnjih letih napadle številne cilje, ki so jih opisali kot iranski prenos orožja v libanonskemu Hezbolahu.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki