Tudi od Rusije odvisno, komu bodo prodali ladji mistral

by Urednik

BO RUSIJA NOVEMU KUPCU ODMONTIRALA VGRAJENO (RUSKO) OPREMO?

Egipt se vse resneje postavlja kot možni kupec dveh v Francij zgrajenih amfibijsko-desantnih ladij za Rusijo razreda mistral. Vprašanje o kupcu obeh vojaških ladij, ki sta bili zgrajeni za Rusko mornarico, pa je povezano tudi s prenosom vgrajene ruske opreme.

Rusija je celo pristala na to, da če nosilki helikopterjev razreda mistral kupijo Egipčani, lahko obdržijo na ladji vgrajeno vso rusko »občutljivo« opremo, potem ko so na začetku tega meseca že »ugotavljali« da bi omenjeno opremo z obeh mistralov odstranili. Podobno bi veljalo za Indij0, če bi se odločila za nakup teh dveh ladij. Egiptu naj bi nakup obeh ladij financirala Savdska Arabija, Egiptovska vojna mornarica pa je že pred časom v Franciji nabavila fregate razreda FREMM in korvete razreda gowind.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

 

SORODNE NOVICE:

Savdska Arabija se zanima za “ruski” amfibijski ladji razreda mistral

Savdska Arabija si želi še povečati zmogljivosti svojih pomorskih sil in se zanima za nakup dveh francoskih amfibijsko-desantnih ladij razreda mistral, ki sta bili prvotno zgrajeni za Rusijo.

Vprašanje ladij mistral dokončno rešeno, Francija Rusom vrnila denar

Vprašanje plačila francoskih desantnih ladij – nosilk helikopterjev mistral sta v telefonskem pogovoru razrešila francoski predsednik Francois Holland in ruski predsednik Vladimir Putin.

Povezani članki