Turška vojska v Sirijo poslala okrepitve

by Urednik

NOVI TURŠKI TANKI IN OKLEPNIKI NA POTI V SIRIJO

Turčija je na božični dan v severno Sirijo poslala nov vojaški konvoj, ki bo okrepil enote Turške vojske v bojih s pripadniki Islamske države (ISIS, Daesh) v operaciji Ščit Evfrata, ki poteka že vse 24. avgusta 2016.

V turškem vojaškem konvoju, ki se je proti sirski meji odpravil v nedeljo zvečer, je 10 tankov (leopard 2), 8 oklepnih vozil (ACV-15), težkih mitraljezov in velika zaloga streliva, so sporočili iz centralnega poveljstva Turške vojske. Ob tem so poudarili, da bodo nove vojaške okrepitve usmerjene v krepitev prizadevanj za boj proti terorizmu na meji med Turčijo in Sirijo.

“Turški vojaki bodo ostali v Siriji toliko časa, kolikor bo potrebno, da premagamo teroriste ob naši južni meji,” je v začetku septembra 2016 dejal turški premier Binali Yildirim.

Nova pošiljka orožja pa bi lahko pomenila tudi zapolnitev oklepnih enot Turške vojske, ki je v spopadih s pripadniki Islamske države v okolici mesta al-Bab v zadnjih tednih izgubila nekaj glavnih bojnih tankov leopard 2. Kot smo že poročali, naj bi nasprotniki (ISIS, Daesh) uničili vsaj 3 leoparda in zasegli 2.

FOTO: ISIS v Siriji zasegel 2 turška tanka leopard 2A4

ISIS uničil še dva turška tanka leopard 2 v Siriji

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki