Ukrajina: Poročila o poškodbah letala An-225 mriya

by Urednik

MED SPOPADI POŠKODOVANO NAJVEČJE TRANSPORTNO LETALO NA SVETU

Z obrobja Kijeva je prišla informacija, da je bilo letalo An-225 mriya resno poškodovano na vzletno-pristajalni stezi letališča Gostomel (bazno letališče družbe Antonov). 

An-225 mriya  velja za največje transportno letalo na svetu. Poročila pravijo, da so ukrajinske čete, ki so poskušale prevzeti letališče od ruskih čet, začele obstreljevati območje objekta. Ogenj, ki ga je odprla ukrajinska stran, je povzročil resno poškodovanje težkega transportnega letala. Informacije o dogodku so nepotrjene.

Hkrati pa poročajo, da je na letališču Gostomel pristalo prvo vojaško transportno letalo z ruskimi silami za posebne operacije.  Ameriški televizijski kanal CNN je objavil poročilo, da so se ruske čete približale Kijevu ne le s severa – od Ivankova in Dymerja, ampak tudi s severovzhoda, pri čemer so iz Černihiva dosegle Brovary.
Pred tem so bila objavljena poročila, ki poročajo o zvokih siren v Kijevu in da je izbruhnila bitka v regiji Obolonsky.

Poročajo tudi, da so skoraj vsi veliki politiki izginili s televizijskih kanalov v Kijevu, oglašajo se samo še prek družbenih omrežij. Ampak vedno manj, a bolj patetično. Medtem v okrožju Obolonsky prihaja do dobesedno spontane distribucije osebnega orožja in ročnih bomb. Razdeljujejo ga dobesedno vsem, tudi brez predložitve dokumentov, orožje pripeljejo s kamioni, zaboje le razpakirajo na licu mesta.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki