Ukrajinski vojaško-industrijski kompleks na razstavi v Emiratih

by Urednik

VELIKA RAZSTAVA UKRAJINSKIH BREZPILOTNIH LETALNIKOV IN MOTORJEV

V Nacionalnem razstavišču ADNEC v Abu Dhabiju (ZAE) so odprli razstavi in konferenci, ki so osvečene brezpilotnim letalnikom (UAV) in sredstvom za boj proti njim. Ukrajinski vojaško-industrijski kompleks je na razstavi sistemov brez posadke v Emiratih pripravil veliko razstavo, poroča ukrajinski Defense Express.

Ukrajinska podjetja so na razstavi predstavila svoje UAV in druge tehnologije, od katerih so nekatere že preizkušene v praksi v vojni v Donbasu. Razstavili so tudi svoje sisteme protiukrepe proti brezpilotnikom, izvidniški in bojni brezpilotnik, brezpilotnike –  kamikaze, sisteme za odkrivanje in prepoznavanje zračnih ciljev, motorje za UAV in druge izdelke. Večina naštetega je prikazana na skupnem ukrajinskem razstavnem prostoru, ki ga je pripravilo državno podjetje “Ukrspetsexport”.

Številna zasebna podjetja iz Ukrajine pa sodelujejo tudi ločeno – izven skupne predstavitve. Zlasti proizvajalec motorjev za letala in helikopterje ter UAV-je Motor Sich JSC je predstavil ločeno razstavo svojih proizvodov in storitev. Na drugi stojnici zasebno ukrajinsko podjetje Skaeton predstavlja svoj sistem za letalo brez posadke raybird-3.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki