V Siriji sestrelili ruski helikopter Mi-8

by Urednik

UMRLO VSEH PET ČLANOV POSADKE HELIKOPTERJA

V sirski provinci Idlib so uporniki sestrelili ruski vojaški helikopter Mi-8 s petimi ljudmi na krovu, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo v ponedeljek, 1. avgusta 2016. Vsi trije člani posadke helikopterja in dva člana ruskega Centra za sirsko spravo so pri strmoglavljenju izgubili življenja.

Rusko obrambno ministrstvo je zapisalo, da so vojaški transportni helikopter Mi-8 sestrelili med vračanjem v rusko letalsko vojaško oporišče Hmeymim v Siriji. Posadka je s helikopterjem dostavila humanitarno pomoč v mestu Aleppo, nato pa so helikopter sestrelili nad območjem, ki ga nadzoruje sirska militantna skupine Fronta al-Nusra.

O sestrelitvi vojaškega helikopterja je prvi poročal Sirski observatorij za človekove pravice, ki je zapisal, da so iz helikopterja potegnili truplo enega od pilotov, ki je imel pri sebi ruske dokumente. Sprva se je ugibalo, ali gre za ruski ali sirski helikopter Mi-8. Objavili pa so tudi fotografije iz kraja strmoglavljenja.

Sestrelitev ruskega helikopterja Mi-8 se je zgodila le slab mesec po tem, ko je Islamska država (ISIS, Daesh) sestrelila novi sirski jurišni helikopter Mi-35 z dvema ruskima pilotoma na krovu.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

SORODNE NOVICE:

VIDEO: ISIS sestrelil ruski/sirski helikopter Mi-35

Militantna skupina Islamska država (ISIS) je v bližini mesta Palmira v Siriji sestrelila vojaški bojno-transportni helikopter Mil Mi-35, pri tem pa sta življenje izgubila ruska pilota helikopterja.

ISIS v Palmiri uničil 4 ruske bojne helikopterje Mi-24?

Pripadniki Islamske države (ISIS) so v bližini sirskega mesta Palmira napadli rusko-sirsko vojaško bazo T4, pri tem pa naj bi uničili 4 vojaške helikopterje Mi-24 in okoli 20 tovornjakov.

V Siriji strmoglavil ruski helikopter Mi-28N

Jurišni helikopter Ruskih letalskih sil Mil Mi-28N je danes (12. april 2016) strmoglavil v okolici Homsa, pri tem pa sta umrla oba člana posadke (pilota).

V Siriji sestrelili bojno letalo Su-22, pilota so zajeli uporniki

Južno od sirskega mesta Aleppo na območju hribovja Talat al-Iss je strmoglavil lovski bombnik Su-22, ki naj bi ga z raketo zemlja-zrak sestrelila uporniška skupina Jabhat al Nusra.

Povezani članki