V ZDA strmoglavil lovec F/A-18, pilot umrl

by Urednik

MED TRENAŽNIM LETOM LETALO F/A-18C STRMOGLAVILO V GOROVJU V NEVADI

V soboto popoldne po ameriškem času je v goratem območju v severni Nevadi strmoglavilo letalo F/A-18C hornet, ameriški pilot pa ni preživel.

Enosedežno lovsko letalo F/A-18C hornet je strmoglavilo okoli 15. Ure po pacifiškem času približno 110 kilometrov (70 milj)  vzhodno od mornariške baze Fallon, ki je bojno letalo dobilo na posodo za trenažne polete od Ameriških marincev. Reševalne ekipe so več ur potrebovale, da so se prebile do mesta nesreče v gorskem področju, saj jih je oviralo snežno neurje. V nedeljo zvečer je Ameriška mornarica sporočila, da so pilota našli mrtvega.

Zaenkrat vzrok za strmoglavljenje še ni znan, nesrečo pa preiskujejo. Ameriška mornarica je sporočila, da ni bilo nobenih poročil o kakršnih koli drugih poškodbah ali škodi, kot posledica nesreče, letalo pa med usposabljanjem ni bilo oboroženo.

V nesreči v Nevadi je strmoglavilo letalo McDonnell Douglas F/A-18 hornet različica C, ki so jih izdelovali od leta 1987 do leta 1999. Oborožijo ga lahko z raketami zrak-zrak in zrak-zemlja.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki