VIDEO: Izrael izstrelil raketo sistema patriot na UAV iz Sirije

by Urednik

VIDEO: Izrael je izstrelil raketo sistema patriot na brezpilotni letalnik iz Sirije

Izraelska vojska (IDF) je proti brezpilotnemu letalniku, ki se je v nedeljo, 24. junija 2018, približeval iz Sirije, izstrelila raketo iz zračnoobrambnega sistema MIM-104 patriot.

Izraelska vojska je potrdila informacijo o izstrelitvi rakete iz sistema MIM-104 patriot proti sovražnemu brezpilotnemu letalniku, dodali pa so še, da se je letalnik ob lansiranju rakete obrnil nazaj proti Siriji. V IDF zaenkrat še niso pridobili informacije, ali so z raketo zadeli sirski brezpilotni letalnik in dodali, da ne bodo dovolili kršitve zračne suverenosti Izraela.

Vodja regionalnega zavezništva, ki podpira sirskega predsednika Basharja al Assada, je sporočil, da je brezpilotni letalnik letel na območju južne Sirije, ko postal tarča izraelske protiletalske rakete.

Incident je prišel po tem, ko je Siriska vojska pred dnevi z zavezniškimi silami sprožila ofenzivo na območje upornikov v strateški regiji, ki meji na Jordanijo in Golansko planoto. Posledično je na tisoče civilistov pobegnilo na varnejša območja opozicije ob meji z Jordanijo in Izraelom.

Bombardiranje položajev sirskih upornikov so podprla tudi ruska letala, ki so prvič sodelovala v ofenzivi v južni Siriji.

Pripravil. A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki